Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Tomaat met mozzarella

Van Jonnie Boer 

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd ca. 20 minuten

 

Tomaat mozarella
Ingrediënten 4 personen

Basis zoetzuurmarinade

500 g        azijn
330 g        water
165 g        suiker
3                steranijsjes

Gemarineerde tomaat

250 g        cherrytomaten
125 g        pomodoritomaten
125 g        tomatensap
125 g        zoetzuurmarinade
500 g        mozzarella
10 g           basilicum
½               limoen, sap en geraspte schil
                  zout
                  witte peper



Bereidingswijze

Basis zoetzuurmarinade

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en breng aan de kook, laat dit rustig trekken en dan afkoelen.

Gemarineerde tomaat

Ontvel de pomodoritomaten en de cherrytomaten. Meng het tomatensap met de marinade en marineer hier de cherrytomaatjes in.

Snijd de pomodoritomaten in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd in halve maantjes en marineer die ook in de marinade.

Serveer in een grote schaal met brokken mozzarella en basilicumblaadjes.

Breng op smaak met peper, grof zeezout, geraspte schil en sap van een limoen.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Bij dit gerecht hebben we onze Sauvignon Blanc Cacha uit Chili uitgekozen. Zuivere, frisse wijn, met een bouquet van citrus en tropisch fruit. Heerlijk voor bij het frisse van de tomaat en het zachte van de mozzarella. Ook leuk om als bijgerechtje te serveren naast een gegrilde zalmfilet. Geniet!’’