500 g azijn 330 g water 165 g suiker 3 steranijsjes
Gemarineerde tomaat
250 g cherrytomaten 125 g pomodoritomaten 125 g tomatensap 125 g zoetzuurmarinade 500 g mozzarella 10 g basilicum ½ limoen, sap en geraspte schil zout witte peper
Bereidingswijze
Basis zoetzuurmarinade
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en breng aan de kook, laat dit rustig trekken en dan afkoelen.
Gemarineerde tomaat
Ontvel de pomodoritomaten en de cherrytomaten. Meng het tomatensap met de marinade en marineer hier de cherrytomaatjes in.
Snijd de pomodoritomaten in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd in halve maantjes en marineer die ook in de marinade.
Serveer in een grote schaal met brokken mozzarella en basilicumblaadjes.
Breng op smaak met peper, grof zeezout, geraspte schil en sap van een limoen.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Bij dit gerecht hebben we onze Sauvignon Blanc Cacha uit Chili uitgekozen. Zuivere, frisse wijn, met een bouquet van citrus en tropisch fruit. Heerlijk voor bij het frisse van de tomaat en het zachte van de mozzarella. Ook leuk om als bijgerechtje te serveren naast een gegrilde zalmfilet. Geniet!’’