Zet een kom met heet water klaar. Snijd kruisjes in de onderkant van de tomaten. Leg ze vervolgens 30 seconden in het hete water en spoel daarna af met koud water, zo laten de velletjes makkelijk los. Verwijder daarna de velletjes van de tomaten.
Snijd de ontvelde tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het waterige gedeelte. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes van ca 0.5 cm. Doe deze in een kom en meng de worcestersaus, tabasco, zwarte peper en 1 eetlepel olie door. Dek de kom af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur zonder olie of boter. Strooi de geraspte kaas in de pan en laat smelten. Haal de gebakken kaas vervolgens met een spatel uit de pan en laat uitharden op een bord.
Laat de tomatenblokjes uitlekken. Leg de ring op een bordje en verdeel en laagje tomatenblokjes hierin en druk iets aan. Halveer de burrata voorzichtig. Leg een halve bol burrata met de bolle kant naar boven op het laagje tomaten. Verdeel wat tomatenblokjes langs de rand om de burrata heen. Verwijder dan de ring.
Besprenkel de bordjes met de tomatentartaar met de crema di balsamico, basilicum, stukjes Parmezaanse kaas en extra olijfolie.
Tips:
In plaats van de Parmezaanse kaas te bakken in de pan kun je deze ook in de oven op een stuk bakpapier bakken.