Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Vegetarische Pompoenrollade

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd ca. 105 minuten

 

Pompoenrollade recept
Ingrediënten 4 personen

Pompoen:

1         flespompoen gewassen circa 1500 gram

Gemarineerde kikkererwten

1 el      olijfolie

2          tomaten, gewassen in blokjes gesneden

2          tenen knoflook, geperst

1         ui, fijngehakt

250gr  kikkererwten afgespoeld en uitgelekt

0,5 tl   gemalen kurkuma

0,5 tl   komijnzaad

1 tl      zout

1 tl     garam masala

Spinazie rijstvulling

150    gr verse spinazie, gewassen

200    ml groentebouillon

175   gr basmati rijst

2 el   olijfolie

1       teen knoflook, geperst

1 tl    komijnzaad

1 tl    venkelzaad

1⁄2 tl  gedroogde ti jm

1⁄4 tl  zout

Vegetarische gehaktvulling

1 el   olijfolie

1       rode paprika gewassen, in kleine blokjes gesneden

1       ui fijngesnipperd

2      tenen knoflook, fi jngehakt

150 gr (vegan) gehakt

0,5 tl  chilivlokken

0,5 tl  paprikapoeder

0,5 tl zou

Overig

Keukentouw

Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Halveer de flespompoenen in de lengte en lepel de zaadjes eruit. Leg de pompoenen met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog eens voor 20 minuten. Haal de pompoenhelft en uit de oven, maar laat de oven op aan op dezelfde temperatuur.

Bereiding kikkererwtenmengsel
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de tomaten, knoflook en ui voor ongeveer 4 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak ze 4 minuten mee. Houd apart in een kom.


Bereiding Spinazievulling
Meng de spinazie en de groentebouillon in de blender en pureer alles glad. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook, het komijnzaad en venkelzaad 2 minuten. Voeg nu de gedroogde tijm, zout en de rijst toe en bak al
omscheppend nog 2 minuten. Roer dan de bouillon erdoor en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan, laat 10 minuten zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is. Zet tot gebruik apart.


Samenstellen van de rollade
Schep met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de fl espompoen helft en, zorg dat je ongeveer 2-3 cm pompoen overhoud in de schil. Meng het vruchtvlees met de kikkererwten. Vul een pompoenhelft eerst met het gehaktmengsel daarna de kikkererwten en daarna de rijst. Leg de andere helft erop en bind voorzichti g met keukentouw aan elkaar vast; niet te strak, want dan loop je het risico dat de pompoen breekt. Leg de pompoen weer op de bakplaat met bakpapier en bak nog 10 minuten in de oven.

Snijd de pompoenrollade in plakken, serveer met een frisse salade naar keuze.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“De volle body en zachte aroma's van onze EXcellent Blanc past perfect bij deze rollade. Of kies de sappige en zwoele Primitivo."