Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Halveer de flespompoenen in de lengte en lepel de zaadjes eruit. Leg de pompoenen met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog eens voor 20 minuten. Haal de pompoenhelft en uit de oven, maar laat de oven op aan op dezelfde temperatuur.
Bereiding kikkererwtenmengsel
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de tomaten, knoflook en ui voor ongeveer 4 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak ze 4 minuten mee. Houd apart in een kom.
Bereiding Spinazievulling
Meng de spinazie en de groentebouillon in de blender en pureer alles glad. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook, het komijnzaad en venkelzaad 2 minuten. Voeg nu de gedroogde tijm, zout en de rijst toe en bak al
omscheppend nog 2 minuten. Roer dan de bouillon erdoor en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan, laat 10 minuten zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is. Zet tot gebruik apart.
Samenstellen van de rollade
Schep met een lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de fl espompoen helft en, zorg dat je ongeveer 2-3 cm pompoen overhoud in de schil. Meng het vruchtvlees met de kikkererwten. Vul een pompoenhelft eerst met het gehaktmengsel daarna de kikkererwten en daarna de rijst. Leg de andere helft erop en bind voorzichti g met keukentouw aan elkaar vast; niet te strak, want dan loop je het risico dat de pompoen breekt. Leg de pompoen weer op de bakplaat met bakpapier en bak nog 10 minuten in de oven.
Snijd de pompoenrollade in plakken, serveer met een frisse salade naar keuze.