Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Venkel met burrata, zeewiersalade en sinaasappel

Van Joris Bijdendijk 

2 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Venkel met burrata recept
Ingrediënten 2 personen

2 venkelknollen

2 sinaasappels

20 gram zeesla (Aziatische supermarkt of visboer)

20 gram dulce (Aziatische supermarkt of visboer)

1 bol burrata

Maldon-zoutvlokken

versgemalen zwarte peper

Ook nodig

barbecue

mandoline (optioneel)

Bereidingswijze

Verhit een barbecue tot intense hitte.

Leg 1 venkel op de hete barbecue tot hij mooi gekleurd is en gaar vanbinnen. Als hij goed zacht voelt is hij gaar, dit duurt ongeveer 25 minuten.

Kook in een steelpan zachtjes het sap van 1 sinaasappel in tot het stroperig is. Laat afkoelen. Snijd de andere sinaasappel in partjes en houd apart.

Halveer de tweede venkel en snijd er vervolgens flinterdunne plakken van, het liefst op een mandoline. Leg de plakken in ijswater zodat ze lekker knapperig worden.

Pel de buitenste bladeren van de geroosterde venkel en snijd de binnenkant in mooie partjes.

Spoel onder koud stromend water het zout van de zeesla.

Leg de burrata op een bord en bestrooi met zoutvlokken en peper. Verdeel de geroosterde parten venkel erover. Meng in een kom de plakken rauwe venkel, de sinaasappelpartjes en de zeesla. Leg de zeewiersalade op het bord.

Meng het ingedikte sap van de sinaasappel met de druivenpitolie tot een dressing en giet het over het gerecht heen.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

" We kozen bij dit voorgerecht onze klassieker rosé, gemaakt door onze bevriende wijnmaakster Aurélie Trebuchon. Fris, maar toch aromatische rosé en mooie begeleider voor bij de venkel. Genieten!"