Verhit een barbecue tot intense hitte.
Leg 1 venkel op de hete barbecue tot hij mooi gekleurd is en gaar vanbinnen. Als hij goed zacht voelt is hij gaar, dit duurt ongeveer 25 minuten.
Kook in een steelpan zachtjes het sap van 1 sinaasappel in tot het stroperig is. Laat afkoelen. Snijd de andere sinaasappel in partjes en houd apart.
Halveer de tweede venkel en snijd er vervolgens flinterdunne plakken van, het liefst op een mandoline. Leg de plakken in ijswater zodat ze lekker knapperig worden.
Pel de buitenste bladeren van de geroosterde venkel en snijd de binnenkant in mooie partjes.
Spoel onder koud stromend water het zout van de zeesla.
Leg de burrata op een bord en bestrooi met zoutvlokken en peper. Verdeel de geroosterde parten venkel erover. Meng in een kom de plakken rauwe venkel, de sinaasappelpartjes en de zeesla. Leg de zeewiersalade op het bord.
Meng het ingedikte sap van de sinaasappel met de druivenpitolie tot een dressing en giet het over het gerecht heen.