Astrid & Thérèse Viognier
Exotisch Viognier met een uitstekende fraîcheur van tropisch fruit. Uniek voor deze druif! Speciaal voor ons gemaakt door onze wijnmaker uit Zuid-Frankrijk.
- SmaakprofielVol, zacht & breed
- DruivenrasViognier
- Land & RegioFrankrijk, Pays d'Oc
Jaargang | 2023 |
---|---|
Flesinhoud | 0.75 |
Wijnsoort | Witte Wijn |
Land | Frankrijk |
Druivenras | Viognier |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Vol, zacht & breed |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | IG Pays d'Oc |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Bevat sulfieten | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 3760143733872 |
Art.nr. | K200896 |
Awards | |
Viognier is een kleine druif uit warme gebieden, die een volle witte wijn geeft met veel bloemige en tropisch fruit aroma’s. De druif heeft een lang groeiseizoen nodig; oogst je te vroeg dan komen de aroma’s onvoldoende tot ontwikkeling. Een late oogst geeft een vettige, geparfumeerde wijn met te weinig frisheid. Vakmanschap is hier essentieel!
Een wijnmaker uit Zuid-Frankrijk creëerde voor ons de ideale Viognier: krachtig, vol, met aroma’s van perzik, abrikoos, mango en zelfs een vleugje honing en vanille. Tegelijkertijd heeft hij een goede fraicheur, uniek voor deze druif. Dat maakt dat je na het eerste glas zin hebt in een volgende. Bijzonder lekker bij spicy gerechten: Thais, Vietnamees, sushi, kip, gember en pompoen. Maar ook bij Franse kazen!
Tip: Chardonnay drinkers zijn meestal ook Viognier liefhebbers omdat hij net zo vol en rond is.
De Grote Hamersma over deze wijn:
Viognier waar we geen 'nee' tegen zeggen. Soms wil de druif
zich wel eens lomp en wat al te nadrukkelijk presenteren.
Astrid & Thérèse echter hebben echter de hand weten te leggen op een ingetogen uitvoering. Prettige perzik, kalme abrikoos, zoetgevooisde stemgember en een delicaat grapefruitbittertje.
Over onze 100% collectie
Het is moeilijker is om een wijn te maken, die voor 100% gemaakt is van één enkel druivenras dan een blend van meerdere druiven. Hoe zit dat?Bij blenden kan een wijnboer eventueel de zwakke kanten van de ene druif opvangen met de sterke kanten van een ander druivenras. Maar bij een wijn die voor de volle 100% gemaakt is van één druivenras valt niets te verbloemen. Die moet in één keer goed. Vakmanschap is daarbij cruciaal. Daarom selecteren wij onze wijnboeren met zoveel zorg. Omdat alleen zij de specifieke smaak van een druif het beste tot hun recht kunnen laten komen. In deze wijnen komt de smaak van fruit maximaal tot z’n recht, zowel bij rood als bij wit. Daarom hebben we deze wijnen simpelweg genoemd naar hun prachtige druif. Bij deze serie wijnen is de druif de absolute held, voor de volle 100%!