Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Aardbeientiramisu

4 personen

Bereidingstijd ca. 30 min.

Wachttijd ca. 2 uur

Aardbeientiramisu AnnenasPhotography AnnePluijms
Ingredienten 4 personen
  • 125 gram mascarpone
  • 1 ei
  • 100 gram lange vingers (ongeveer een half pak) 
  • 60 gram suiker
  • 250 gram aardbeien (liefst verse)
  • 100 ml sinaasappelsap
  • + evt Cointreau of Licor 43

    Optioneel: Munt, geraspte pistache of (bevroren) aardbeien ter garnering.
Bereidingswijze

Stap 1. Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is. Splits het ei en doe het eigeel in een mengkom. Bewaar het eiwit in een andere mengkom. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker totdat het stevig en zacht is.

Stap 2. Mix de eidooier met de andere helft van het suiker totdat het lichtgeel van kleur is. Meng de mascarpone door het eigeel mengsel. Spatel vervolgens de eiwitten erdoor totdat het luchtig is, maar niet te lang.

Stap 3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dikke plakjes. Breek de lange vingers doormidden en doop ze (kort) in de sinaasappelsap en evt. likeur. Leg op de bodem van de glaasjes. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Verdeel een laagje aardbeien, nog wat lange vingers en de rest van het mascarpone mengsel. Laat minstens 2 uur opstijven. Garneer met een verse of geraspte bevroren aardbei en evt. een blaadje munt. Geniet!

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

"Wij genieten van onze Bella rosé bubbel bij deze heerlijke aardbeien tiramisu. Het is een feestelijke combinatie."

  1. 2023 | Piemonte
    Waardering:
    97% 100 0
    (23)
    Astrid & Thérèse Bella Rosé Spumante
    • Smaakprofiel
      Bruisend & Fris
    • Druivenras
      Chardonnay, Nebbiolo, Pinot Noir
    10,95