Optioneel: Munt, geraspte pistache of (bevroren) aardbeien ter garnering.
Bereidingswijze
Stap 1. Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is. Splits het ei en doe het eigeel in een mengkom. Bewaar het eiwit in een andere mengkom. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker totdat het stevig en zacht is.
Stap 2. Mix de eidooier met de andere helft van het suiker totdat het lichtgeel van kleur is. Meng de mascarpone door het eigeel mengsel. Spatel vervolgens de eiwitten erdoor totdat het luchtig is, maar niet te lang.
Stap 3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dikke plakjes. Breek de lange vingers doormidden en doop ze (kort) in de sinaasappelsap en evt. likeur. Leg op de bodem van de glaasjes. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Verdeel een laagje aardbeien, nog wat lange vingers en de rest van het mascarpone mengsel. Laat minstens 2 uur opstijven. Garneer met een verse of geraspte bevroren aardbei en evt. een blaadje munt. Geniet!
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
"Wij genieten van onze Bella rosé bubbel bij deze heerlijke aardbeien tiramisu. Het is een feestelijke combinatie."