Verwarm een grill- of koekenpan en de ovengrill voor. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen. Grill ze vervolgens 2 minuten aan elke kant in de pan.
Leg de gegrilde plakken aubergine op een ingevette bakplaat. Bedek met ongeveer één eetlepel tomatensaus per plak, wat geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella en leg er twee basilicumblaadjes op.
Gril de belegde plakken even onder de ovengrill totdat de kaas gesmolten is. Laat ze vervolgens even afkoelen en rol ze dan op.
Besprenkel met een beetje olijfolie en eet lauwwarm. Direct serveren & opeten, want in de koelkast blijven ze niet echt lekker.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
"Bij dit gerecht raden wij onze Toscana aan. De fruitige tonen in deze wijn gaan heerlijk samen met de kaas en tomaat in het recept."