Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Ceviche van forel, zeebaars
en makreel

4 personen | voorgerecht

Bereidingstijd ca. 45 min.

 

Ceviche 1448x
Ingrediënten 4 personen

Dit recept bestaat uit 3 soorten ceviche. We hebben de ingrediënten en recepten apart gehouden, je kan namelijk natuurlijk ook één of twee van de drie soorten ceviche bereiden. Houd er rekening mee dat dit recept in zijn totaliteit een voorgerecht voor 4 personen is.

Ceviche smaakmakers

  • 25 g verse gember
  • 30 g sjalot
  • 5 g knoflook
  • 4 g rode pepers

Forel baharat-limoen

  • 250 g forelfilet
  • 40 g limoensap
  • 2 limoenen, geraspte schil
  • 30 g ceviche smaakmakers

Baharatcrème

  • 45 g eiwit
  • 50 g yoghurt
  • 10 g witte aceto
  • 200 g baharatolie 

Zeebaars citroen-kerrie

  • 250 g zeebaarsfilet
  • 40 g citroensap
  • 2 citroenen
  • 30 g ceviche smaakmakers

Kerriecrème

  • 45 g eiwit
  • 50 g yoghurt
  • 10 g witte aceto
  • 200 g kerrieolie

Makreel lavas-grapefruit

  • 250 g makreelfilet
  • 120 g grapefruitsap
  • 2 grapefruits
  • 30 g ceviche smaakmakers

Lavascrème

  • 45 g eiwit
  • 50 g yoghurt
  • 10 g witte aceto
  • 200 g lavasolie

Lavasolie

  • 1 bos lavas
  • 500 g zonnebloemolie

Kerrieolie

  • 500 g zonnebloemolie
  • 15 g kerriepoeder
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g katenspek

Baharatolie

  • 500 g zonnebloemolie
  • 100 g baharatpoeder

Bereidingswijze

Bereid de smaakmakers eerst, die worden in alle ceviche gebruikt.

Ceviche smaakmakers
25 g verse gember
30 g sjalot
5 g knoflook
4 g rode pepers

Snijd alles in superfijne blokjes.
Zweet dit rustig aan in een klein beetje olie zodat alle smaken goed vrijkomen,
maar laat het niet kleuren.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Forel baharat-limoen
250 g forelfilet
40 g limoensap
2 limoenen, geraspte schil
30 g ceviche smaakmakers

Snijd de vis in gelijke blokjes en zout ze.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat rustig ‘garen’ in de koelkast.

Baharatcrème
45 g eiwit
50 g yoghurt
10 g witte aceto
200 g baharatolie (zie onderstaand voor recept)

Meng het eiwit met de yoghurt en aceto in een litermaat met behulp van een staafmixer.
Voeg druppelsgewijs de olie toe tot er een mooie dikke crème ontstaat.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Zeebaars citroen-kerrie
250 g zeebaarsfilet
40 g citroensap
2 citroenen
30 g ceviche smaakmakers

Kerriecrème
45 g eiwit
50 g yoghurt
10 g witte aceto
200 g kerrieolie (zie onderstaand voor recept)
Meng in een litermaat met staafmixer het eiwit met de yoghurt en aceto.
Voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie dikke crème ontstaat.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Makreel lavas-grapefruit
250 g makreelfilet
120 g grapefruitsap
2 grapefruits
30 g ceviche smaakmakers

Snijd de vis in gelijke blokjes en zout ze. Voeg de overige ingredienten toe en laat rustig
'garen' in de koelkast.

Lavascrème
45 g eiwit
50 g yoghurt
10 g witte aceto
200 g lavasolie (zie onderstaand voor recept)

Meng in een litermaat met staafmixer het eiwit met de yoghurt en aceto. Voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie dikke crème ontstaat.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Diverse oliën voor de crèmes:

Lavasolie
1 bos lavas
500 g zonnebloemolie

Mis de lavas en de olie in de blender tot deze fel groen is en glad.
Zeef deze uit door een zeef.

Kerrieolie
500 g zonnebloemolie
15 g kerriepoeder
2 takken tijm
2 takken rozemarijn
2 teentjes knoflook
50 g katenspek

Bak de katenspek licht aan, niet te heet. Verhit de kerriepoeder op laag vuur bij de
katenspek. Laat de zonnebloemolie en de rest van de ingrediënten een nacht trekken.
Zeef de massa tot een gladde olie.

Baharatolie
500 g zonnebloemolie
100 g baharatpoeder

Verhit de baharat op laag vuur in een beetje boter of olie en laat een nacht trekken. Zeef de massa tot een gladde olie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Dit trio van ceviche is fantastisch rijk van smaak, net als de Villa Blanche 4 amours. Deze sprankelende en aromatische wijn, van 4 druiven, is met liefde gemaakt. Laat dat nou net door de maag gaan!’’