Tr

Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?


Ceviche met zalm, mango & zoete-aardappelpuree

4 personen

Bereidingstijd ca. 25 min.

Wachttijd: 30 min.

AT ceviche
Ingredienten 4 personen
  • 250 g zalmfilet (of andere
  • stevige vis bijv. kabeljauw of
  • roodbaars)
  • 6 rauwe schoongemaakte
  • (tijger)garnalen
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el Ceviche
  • 100 ml limoensap
  • 250 g zoete aardappel
  • 2 el crème fraîche
  • ½ mango
  • tuinker
Bereidingswijze
  1. Snijd de zalm in plakjes van een ½ cm en de rode ui in dunne ringen. 
  2. Halveer de garnalen zodat je 2 maantjes hebt. 
  3. Meng de Ceviche met het limoensap. 
  4. Verdeel de vis, ui en garnalen over een bord en schenk het ceviche-mengsel (tigermilk) erover. Dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Schep halverwege om.
  5. Schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken. Kook de aardappel in 8 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg de crème fraîche toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  6.  Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of blokjes.
  7. Verdeel met behulp van 2 lepels de puree in quenelles. 
  8. Verdeel de vis, garnalen, ui en mango erover. 
  9. Garneer met tuinkers.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Deze krachtige, frisse melange met kenmerken van citroen en jalapeño vraagt om een knisper frisse, mineralige en licht fruitige EXcellent Rosé’’

Ceviche

Krachtige, frisse melange uit de Peruaanse keuken

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. 

Peru kent kruidige en smaakvolle gerechten, waaronder de traditionele ceviche. Deze krachtige, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten als citroen en jalapeño. Het zure van de citroen en de hitte van de jalapeño zorgen voor een aangename smaak in combinatie met vis. Of gebruik het eens als smaakmaker door een frisse salade of voor gevogelte.

 

Naar boven