Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Chili met rundergehakt

4 personen

Bereidingstijd ca. 40 min

AT Chili Gehakt
Ingredienten 4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el Euroma Picadillo
  • 1 tl zout
  • 1 kg mager rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml water
  • 4 el maizena
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen
Bereidingswijze
  1. Snijd de ui grof en de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. 
  3. Voeg de Picadillo en zout toe en roer goed door.
  4. Voeg vervolgens het rundergehakt en de tomatenpuree toe en maak het vlees los zodat al het gehakt goed gaar bakt. Bak in ongeveer 8 tot 10 min. gaar.
  5. Zodra het gehakt niet meer roze is, voeg je het water en de maizena toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zodra het mengsel aan de kook is, zet het vuur zacht en laat het geheel 20 min. sudderen. Roer af en toe door.
  6. 4 Serveer met zure room en partjes limoen. 
  7. Breid de maaltijd uit met witte rijst of tortillachips.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Dit mooi gekruide rundvleesgerecht vraagt om een vriendelijke, soepele wijn: Astrid & Thérèse Primitivo.’’

 

Picadillo

Veelzijdige, rijke melange voor de Mexicaanse maaltijd

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

De naam picadillo is afgeleid van het werkwoord ‘picar’, dit betekent kleine stukjes gehakt in het Spaans. Deze veelzijdige, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals jalapeno en oregano. De melange wordt vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten zoals empanada’s en taco’s.