- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 4 el Euroma Picadillo
- 1 tl zout
- 1 kg mager rundergehakt
- 70 g tomatenpuree
- 750 ml water
- 4 el maizena
- 125 ml zure room
- 1 limoen
Chili met rundergehakt
4 personen
Bereidingstijd ca. 40 min

Ingredienten 4 personen
Bereidingswijze
- Snijd de ui grof en de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de Picadillo en zout toe en roer goed door.
- Voeg vervolgens het rundergehakt en de tomatenpuree toe en maak het vlees los zodat al het gehakt goed gaar bakt. Bak in ongeveer 8 tot 10 min. gaar.
- Zodra het gehakt niet meer roze is, voeg je het water en de maizena toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zodra het mengsel aan de kook is, zet het vuur zacht en laat het geheel 20 min. sudderen. Roer af en toe door.
- 4 Serveer met zure room en partjes limoen.
- Breid de maaltijd uit met witte rijst of tortillachips.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit mooi gekruide rundvleesgerecht vraagt om een stoere en tegelijkertijd soepele wijn: Astrid & Thérèse Tempranillo.’’
Picadillo
Veelzijdige, rijke melange voor de Mexicaanse maaltijd
Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.
De naam picadillo is afgeleid van het werkwoord ‘picar’, dit betekent kleine stukjes gehakt in het Spaans. Deze veelzijdige, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals jalapeno en oregano. De melange wordt vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten zoals empanada’s en taco’s.