Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Falafelburger met frisse muntsaus

4 personen

Bereidingstijd ca. 30 min.

AT falafelburger
Ingredienten 4 personen
  • 400 g kikkererwten
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el Euroma Thai Green Curry
  • 1 ei
  • 4 pitabroodjes
  • 10 g munt
  • 150 ml yoghurt
  • 150 g panko (Japans broodkruim)
  • avocado
  • 1/2 aubergine
  • olie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Meng de kikkererwten, sjalot, knoflook en Thai Green Curry met een keukenmachine tot een samenhangend geheel. Roer het ei erdoorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  3. Vorm vier burgers en haal ze door de panko. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de oven.
  4.  Bak vervolgens de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  5. Snijd de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de aubergine in plakken en gril er een streepje op. Snijd de avocado in plakken. 
  7. Verhit een laag olie in een koekenpan en frituur de burgers mooi goudbruin.
  8. Serveer opgestapeld tussen opengesneden pitabroodjes met de saus, aubergine en avocado.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

"De licht pittige Falafelburger met frisse munt dressing vraagt om frisse knisperende wijn met een pepertje: Astrid & Thérèse Grüner Veltliner."

Thai Green Curry

Rijke, frisse melange uit de Thaise keuken

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. 

De Thaise keuken is zeer divers en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten. De curry’s hebben daardoor een wisselende samenstelling en smaak. Deze rijke, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals citroengras en laos. Lekker om groene curry’s mee te maken maar ook geschikt voor salades, gevogelte of vis.