Hollandse garnalenkrans met avocado-parmezaan crème
4 personen
Bereidingstijd ca. 25 min.
Wachttijd ca. 4 uur
Ingredienten 4 personen
1 limoen
0,5 sjalot fijngehakt
2 rijpe avocado’s
2 tl mayonaise
100 gram roze cocktailgarnalen
16 takjes basilicum, ontdaan van de steeltjes
1 el zeezout olijfolie
100 gram Hollandse garnaaltjes
0,5 groene appel (granny smith)
25 gram Parmezaanse kaas
Zuurdesembrood of crostini’s
150 gram groene asperges
Optioneel: spuitzak of spuitfles
Bereidingswijze
Stap 1. Rasp de schil van de limoen. Bewaar het sap van de limoen.
Stap 2. Snipper de sjalot fijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de geperste limoen de geraspte Parmezaanse kaas en de mayonaise. Schep de créme evt. in een flesje of spuitzak.
Stap 3. Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Doe dit ook met de appel. Leg de blokjes appel en avocado met de rauwe Hollandse garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Schep of spuit er rondjes avocadocréme bij. Snijd de asperges in plakken en grill of bak kort in de pan. Garneer op de borden tussen de krans.
Stap 4. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicum in de hete olie snel krokant. Gebruik eventueel een kook pincet om ze te verwijderen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze niet te lang in de olie, dan worden de blaadjes bitter. Garneer de krans met de basilicum blaadjes en bestrooi met limoenrasp en een beetje zeezout naar smaak. Serveer met vers zuurdesembrood of crostini’s.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
"Wij drinken bij dit heerlijke paasgerecht met garnalen en avocadocrème graag een verfrissende Verdejo, vanwege zijn fruitaroma's en kruidige tonen."