- 600 g krieltje
- 2 el olijfoli
- 2 à 3 el Za’atar
- 1 blikje kikkererwten
- 300 g gerookte zalm
- 75 g rucola
- 3 lente-ui
- verse munt
- 4 el yoghurt
Aardappelsalade met zalm en kikkererwten
4 personen
Bereidingstijd ca. 20 min.
Ingredienten 4 personen
Bereidingswijze
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“De Pinot Grigio heeft zowel de frisheid van groene appels met een vleugje citrus die zo goed bij tijm gaan als rijpere tonen van perzik die prachtig aansluiten bij de zalm.’’
Za’atar
Kruidige, frisse melange met sumac en tijm volgens Libanees recept
Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities.
Za’atar is een groene kruidenmelange die zeer populair is in het Midden-Oosten. Samen met olijfolie en brood is Za’atar het nationale ontbijtgerecht. Deze kruidige, frisse melange kenmerkt
zich door ingrediënten zoals sumac en tijm. Heerlijk in combinatie met brood of als dip voor groenten. Maar ook heerlijk als een marinade voor kip of vlees.