Hartige taartjes met geitenkaas, honing en tijm

4 personen

Bereidingstijd ca. 20 min.

Oventijd ca. 20 min.

Quiche kopie
Ingredienten 4 personen
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 100 gram zachte geitenkaas (liefst een rolletje)
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 el honing
  • 1 sjalot (in dunne repen gesneden)
  • 2 el pecan noten
  • bakpapier
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2. Meng in een kom de honing met 1 el heet water.

Stap 3. Breng op smaak met peper en zout en roer de sjalot erdoor.

Stap 4. Maak van de 4 bladerdeegplakjes rondjes door middel van een steekring of kommetje/grote mok. Je kunt ook de zijkanten naar binnen vouwen van het bladerdeeg (zodat je rondjes krijgt) om verspilling te voorkomen.

Stap 5. Snijd de rol geitenkaas in 8 plakken verdeel ze over het midden van de bladerdeegjes. Schep de honing-sjalot saus erover en maak af met de blaadjes van de takjes tijm, zout en peper.

Stap 6. Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven goudbruin. Garneer met gehakte pecannoten en een beetje extra honing tijm naar smaak.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

"Bij deze heerlijke hartige taartjes kun je zowel onze Klassieker wit, rood of rosé schenken. Dit vanwege de lichte, delicate smaken en diversiteit aan ingrediënten."

    • Nieuwe oogst! Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Rosé
    2024 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    83% 100 0
    (8)
    Nieuwe oogst! Astrid & Thérèse Vin de Plaisir Rosé
    • Smaakprofiel
      Licht, soepel & fruitig
    • Druivenras
      Cinsault, Grenache
    7,95