Tr

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?


Hazenpeper met Hollandse Atjar

Van Jonnie Boer 

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd ca. 4 uur inclusief stoven

 

Hazenpeper 1448xHazenpeper 1448x
Ingrediënten 4 personen

Atjar van rode kool
1 rode kool
200 g suiker
200 g rodewijnazijn
300 g bietensap
3 steranijsjes
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes

Hazenpeper
1 kg hazenpoulet
¼ knolselderij
1 wortel
1 ui
300 g rode port
200 g madeira
½ l fond
2 takken tijm
2 takken rozemarijn
300 g rode wijn
2 plakken oudewijvenkoek
zonnebloemolie

Bereidingswijze

Atjar van rode kool

Breng suiker, azijn, bietensap en de specerijen aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur trekken.

Zeef deze zoetzuurmarinade en laat afkoelen.
Snijd de rode kool zo dun mogelijk met een mandoline en marineer de kool minimaal 24 uur in de zoetzuurmarinade.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Hazenpeper

Snijd de groenten in blokjes van 1 x 1 cm en verhit een stoofpan met een klein scheutje zonnebloemolie.

Braad het vlees aan, samen met de gesneden groenten en voeg de kruiden toe.
Blus af met de port, madera en wijn. Laat deze rustig inkoken.
Wanneer het mengsel bijna ingekookt is, de fond en oudewijvenkoek toevoegen. Laat op laag vuur stoven tot het vlees gaar is. Verwijder de kruiden.

Maak de hazenpeper eventueel op smaak met donkere, oude aceto balsamico.
Eventueel op smaak maken met oude aceto balsamico.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Deze hazenpeper is voor ons echt een klassiek recept voor de koude winterdagen. De kruidigheid en smaaksensaties van de hazenpeper gaan fantastisch samen met de Villa Blanche Malbec. Geniet!’’

 

  1. Villa Blanche Malbec Cuvée Astrid & Thérèse
    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivenras
      Malbec
    € 9,25
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    2019, Frankrijk, Pays d'Oc
Naar boven