Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Hazenpeper met Hollandse Atjar

Van Jonnie Boer 

4 personen | Hoofdgerecht

Bereidingstijd ca. 4 uur inclusief stoven  |  Voorbereiding: 1 dag van tevoren beginnen, 20 minuten

Hazenpeper 1448x
Ingrediënten 4 personen

Atjar van rode kool

  • 1 rode kool
  • 200 g suiker
  • 200 g rodewijnazijn
  • 300 g bietensap
  • 3 steranijsjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes

Hazenpeper

  • 1 kg hazenpoulet
  • ¼ knolselderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 300 g rode port
  • 200 g madeira
  • ½ l fond
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 300 g rode wijn
  • 2 plakken oudewijvenkoek
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Tip: Begin 1 dag van tevoren met de Atjar

Atjar van rode kool

Breng suiker, azijn, bietensap en de specerijen aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur trekken.

Zeef deze zoetzuurmarinade en laat afkoelen.
Snijd de rode kool zo dun mogelijk met een mandoline en marineer de kool minimaal 24 uur in de zoetzuurmarinade.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Hazenpeper

Snijd de groenten in blokjes van 1 x 1 cm en verhit een stoofpan met een klein scheutje zonnebloemolie.

Braad het vlees aan, samen met de gesneden groenten en voeg de kruiden toe.
Blus af met de port, madera en wijn. Laat deze rustig inkoken.
Wanneer het mengsel bijna ingekookt is, de fond en oudewijvenkoek toevoegen. Laat op laag vuur stoven tot het vlees gaar is. Verwijder de kruiden.

Maak de hazenpeper eventueel op smaak met donkere, oude aceto balsamico.
Eventueel op smaak maken met oude aceto balsamico.

Tip: Serveer met een paar spruitjes, Pomme duchesse of aardappelpuree.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Deze hazenpeper is voor ons echt een klassiek recept voor de koude winterdagen. De kruidigheid en smaaksensaties van de hazenpeper gaan fantastisch samen met de Villa Blanche Malbec. Geniet!’’