- 320 g rijst
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 2 el Euroma Vadouvan
- 350 g groene asperges
- 1 bloemkool
- 200 ml kokosmelk
- 4 eieren
- 200 g cherrytomaatjes
- koriander
- 2 naanbroden
Indiase kedgeree
4 personen
Bereidingstijd ca. 20 min
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit mooie kruidige indiase gerecht Indiase kedgeree, vraagt om prachtige fruitige wijn met fris fruit en body: Astrid & Thérèse Wit, gemaakt van de Vermentino en Chardonnay.’’
Vadouvan
Deze melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad
Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities.
Vadouvan (Vadagam) is afkomstig uit de Puducherry regio waar veel Franse koloniale invloeden zijn. Een Indiase curry met een Franse twist. Deze warme, subtiele melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals rozenbloemblad en dragon. De melange is heerlijk om gevogelte of vis mee te kruiden. Maar kan ook gebruikt worden als basis voor een soep of als smaakmaker in een salade.