- 320 g rijst
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 2 el Euroma Vadouvan
- 350 g groene asperges
- 1 bloemkool
- 200 ml kokosmelk
- 4 eieren
- 200 g cherrytomaatjes
- koriander
- 2 naanbroden
Indiase kedgeree
4 personen
Bereidingstijd ca. 20 min

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui aan en voeg de Vadouvan toe.
- Snijd de groene asperges in stukjes van 2-3 cm en snijd de bloemkool in roosjes.
- Voeg de groenten toe samen met kokosmelk en laat in 8 min. gaar worden.
- Kook de eieren naar wens gaar.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en schep na 5 min. door de groenten en breng op smaak met zout.
- Serveer de rijst met het groentenmengsel en de gekookte eieren. Garneer met koriander.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit mooie kruidige indiase gerecht Indiase kedgeree, vraagt om prachtige fruitige wijn met fris fruit en body: Astrid & Thérèse Wit, gemaakt van de Vermentino en Chardonnay.’’
Vadouvan
Deze melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad
Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities.
Vadouvan (Vadagam) is afkomstig uit de Puducherry regio waar veel Franse koloniale invloeden zijn. Een Indiase curry met een Franse twist. Deze warme, subtiele melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals rozenbloemblad en dragon. De melange is heerlijk om gevogelte of vis mee te kruiden. Maar kan ook gebruikt worden als basis voor een soep of als smaakmaker in een salade.