Onze eigen eitjes

Het pittige eitje

Astrid pittig eitje

Ik ben dol op ‘het pittige eitje’ van Jonnie. Het is als ontbijt een lekkere opkikker na een zware avond. Maar ook super voor de lunch of als borrel snack.

-Thérèse


Recept voor pittig eitje

Ingrediënten:

  • 1 rauw ei
  • 30 gram sambal oelek
  • Scheut Sriracha mayo
  • Scheuje citroensap
  • 120 ml. zonnebloemolie
  • Paar blaadjes tuinkers
  • 3 gekookte eieren
  • Brioche brood of toast brood

Stap 1: De saus: De eerste vier ingrediënten in de keuken machine draaien en dan langzaam de olie toevoegen. (met de hand kloppen mag natuurlijk ook. Hiervan een lopende mayonaise maken. Door een zeef halen om de saus glad te maken Op smaak brengen met wat zout.

Stap 2: 3 hard gekookte eieren op een bordje doen, kan ook door midden gesneden (dan met de bolle kant naar boven neerleggen)

Stap 3: De saus eroverheen gieten. Wat tuinkers erop voor de kleur.

Variant: Je kunt dit natuurlijk ook doen met een hele schaal vol eieren. Geroosterd brood erbij of nog lekkerder: warm brioche brood.

Eitje kaviaar

Therese eitje kaviaar

Wij aten in De Librije een keer ‘eitje kaviaar’. Omdat we er helemaal weg van waren vroeg Rob aan Jonnie of hij dit thuis ook zou kunnen maken. 

-Astrid


Recept voor eitje kaviaar

Ingrediënten:

  • 1 ei per persoon
  • Bieslook
  • Klein blikje kaviaar (of zalmeitjes) 
  • 1 aardappel
  • 125 gram créme fraîche

Stap 1: Snijd de aardappel in mini blokjes en frituur ze, laat ze uitlekken op keukenpapier. Snufje zout erop.

Stap 2: Snijd de bieslook fijn en scheid de eieren, gebruik alleen de eidooiers. Plaats een eidooier in elke lege eierschaal.

Stap 3: Plaats de eierschalen met de eidooiers in een pan op keukenpapier om te voorkomen dat ze breken en voeg een klein laagje water toe. Breng voorzichtig aan de kook tot de eidooiers net beginnen te stollen. Serveer ze in een mooie eierdop.

Stap 4: Vul elk ei met een laagje aardappel, crème fraîche en bieslook tot ze vol zijn. Garneer elk ei met 7 à 10 gram kaviaar.

Wijze van eten: Wijze van eten: neem steeds een schepje in de diepte, zodat elk hapje alle ingrediënten bevat. Niet eten met een zilveren lepeltje; liefst met een lepeltje van parelmoer (of plastic).