Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Pompoentaart met fetakaas en pecannoten

4 personen

Bereidingstijd ca. 45min.

ATNL pompoentaart
Ingredienten 4 personen
  •  500 g pompoen
  • 200 g fetakaas
  • 100 g pecannoten
  • 4 el Euroma Ras el Hanout
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Schil de pompoen en snijd draden en zaden weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  3. Maak een papje van de olie met Ras el Hanout. Schep door de pompoen.
  4. Kluts de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Verkruimel de fetakaas.
  6. Bedek de bodem van een ingevette springvorm met de plakjes bladerdeeg. 
  7. Verdeel de pompoen over de bodem, giet het eimengsel erin en strooi de kaas en noten erover.
  8.  Zet de vorm in de oven en bak 40 min. Als de noten en kaas te donker worden, afdekken met aluminiumfolie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“De sappige Astrid & Thérèse Merlot is heerlijk in combinatie met deze romige Pompoentaart. Het royale fruitige karakter van de wijn sluit mooi aan bij de feta en het kruidige van de Ras el Hanout gaat hand in hand samen met de kruidigheid van deze jonge wijn. ’’

Curry Madras

Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

De Noord-Afrikaanse naam Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De precieze samenstelling kan variëren van familie tot familie. Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember. Heerlijk in Marokkaanse gerechten zoals tajines, couscous en op vlees.

Kijk voor meer recepten met Ras el Hanout op www.euroma.nl