Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Romige polenta met paddenstoelen, tomaatjes en burrata

Bereidingstijd: ca. 20 min.

10 min oventijd

AT Polenta
Ingredienten 4 personen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g paddenstoelen
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1.2 l paddenstoelenbouillon
  • 50 gr roomboter
  • 2 el funghi trifolati
  • 250 gr polenta
  • ca. 150 gr burrata
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook fijn. Leg de tomaatjes aan de tak in een ovenschaal en besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 min. in het midden van de oven.
  2. Breng ondertussen de paddenstoelenbouillon aan de kook. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de knoflook, paddenstoelen, peper en zout 5 min. op hoog vuur.
  3. Voeg de Funghi Trifolati en polenta toe aan de bouillon en laat al roerend 5 min. zachtjes koken tot een dikke pap. 
  4. Neem de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en de rest van de roomboter erdoor.
  5. Verdeel de polenta over diepe borden en verdeel de paddenstoelen, geroosterde tomaten en burrata erover. 
  6. Bestrooi met versgemalen peper. Lekker met basilicum.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Het romige en de paddenstoelen gaan heel goed samen met deze intense rode wijn. In het bouquet van rijpe kersen, mokka en een klein vleugje amandel zit alles om een harmonie te maken met het hartige en tevens het zoetige van de tomaatjes.’’

 

Funghi Trifolati

Kruidige rijkheid voor Italiaanse champignons

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

Funghi betekent champignons. Aan deze traditionele melange hebben we rozemarijn en salie toegevoegd, waardoor hij iets kruidiger en rijker smaakt. Ui zorgt voor een zoete noot die uitstekend samengaat met champignons. Tomaat maakt deze melange iets hartig en geeft een intense smaak. En de zwarte peper zorgt voor wat pit.

Kijk voor meer recepten met Funghi Trifolati op www.euroma.nl