400g platte spaghetti (bv. linguini of tagliatelle)
1 droge worst (+= 150 gram), gesneden in kleine plakjes
3 tegen knoflook, gehakt
1 grote ui, gesnipperd
200g witte wijn
40g bieslook, in fijne ringetjes
50g crème fraîche
olijfolie
witte peper uit de molen
zout
Platte spaghetti en droge worst
Van Jonnie Boer
4 personen | Hoofdgerecht
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.
Giet af en spoel kort af onder de koude kraan.
Zweet de ui, knoflook en droge worst aan in een ruime scheut olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg dan de spaghetti toe, maak hem weer goed heet.
Haal de pan van het vuur, meng de crème fraîche door de spaghetti en breng op smaak met zout en peper.
Maak af met de ringetjes bieslook.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Dit hoofdgerecht van Jonnie is gemakkelijk in een halfuurtje te bereiden en met een verrukkelijk resultaat. In plaats van droge worst kun je als vis optie ook een blikje ansjovis gebruiken. Liever vega? Je kunt ook 150 gram vegetarische spekjes gebruiken. Droge worst en sauvignon, dat klinkt misschien niet logisch. Toch is de rijpheid van deze Sauvignon goed te combineren met de hartigheid van de droge worst. Daarnaast is het strakke en frisse van de Sauvignon Blanc perfect bij de crème fraiche en rode ui. Geniet!’’