Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Springrolls met Japanse sausjes

4 personen

Bereidingstijd ca. 20 min

AT Springrolls
Ingredienten 4 personen
  • 1/2 komkommer
  • 4 wortelen
  • 1/2 ijsbergsla
  • lenteuitjes
  • enkele takjes koriander
  • 1 el olijfolie
  • 400 g gamba’s
  • pindakaas
  • ketjap manis
  • sojasaus
  • 2 el Euroma Shichimi Togarashi
  • 20 rijstvellen
Bereidingswijze
  1. Snijd de komkommer en wortelen in reepjes. Snijd de sla fijn, de lente ui in ringetjes en hak de koriander grof.
  2. Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de gamba’s in enkele minuten gaar.
  3. Maak een sausje door pindakaas te mengen met ketjap manis, water, 1 tl Shichimi Togarashi en breng verder op smaak met zout. Maak nog een sausje door sojasaus te mengen met een beetje vissaus en sesamolie. Breng ook deze op smaak met 1 el Shichimi Togarashi en breng verder op smaak met zout.
  4. Maak de springrolls door de groenten klaar te zetten. Haal vervolgens een rijstvel kort door water en leg deze op een plank. Leg een (doorgesneden) gamba en de gewenste groenten op het vel en eindig met wat kruiden. Vouw nu de onderkant tot halverwege, vervolgens de zijkanten naar binnen en rol nu naar boven op. Herhaal dit met de rest van de groenten.
  5. Serveer de springrolls met de sausjes.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Deze Riesling met een stuivend karakter is een heerlijke wijn om te combineren met Aziatische gerechten. Het fruitige doet het geweldig bij de gamba’s in deze springrolls. En het lichtkruidige en de mineraliteit sluit goed aan bij de frisse kruiden van het gerecht.’’

Shichimi Togarashi

Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Shichi betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in deze melange. In deze mix vind je szechuanpeper, rode chilipeper, sesamzaad, gember, geroosterde sinaasappelschil, nori en hennepzaad. Heerlijk voor vleesgerechten of voeg het eens toe in een soep of noedelgerecht.