Halveer de flespompoen en schep de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in parten, schil de parten. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de knoflook, pompoen en Curry Madras toe. Bak al omscheppend nog 5 min.
Voeg de kokosmelk toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Roer door en laat op laag vuur 20 min. stoven. De eerste 10 min. met de deksel op de pan. Voeg na 10 min. stooftijd de vis in gelijke stukken toe aan de curry.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal.
Rasp de schil van de mandarijn boven de quinoa. Pers de vrucht uit en voeg toe aan de quinoa. Schep de rest van de olie erdoor.
Snijd de koriander en muntblaadjes fijn en voeg 2/3 ervan toe aan de quinoa. Verkruimel de feta erboven.
Doe de pompoencurry in een schaal en bestrooi met de rest van de kruiden.
Halveer de limoen en knijp het sap van 1 helft over de curry en de quinoa. Snijd de andere helft in partjes en serveer bij de stoofschotel.
Lekker met knapperige pappadums.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“Proef de mineralen en rijke aroma's in onze Grüner Veltliner. Daarom doet hij het uitstekend bij kruidige en aromatische gerechten zoals deze Curry Madras.’’
Curry Madras
Deze melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad
Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.
Curry Madras is een melange uit het zuiden van India. Deze zachte, fruitige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad. De melange is heerlijk in curry’s, piccalilly, soep of vervang je gewone kerriepoeder eens door Curry Madras.
Kijk voor meer recepten met Curry Madras op www.euroma.nl