Snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snij zo dun mogelijk in reepjes. Bewaar de venkelloof eventueel voor garnering. Snijd de knoflook en kruidenmix fijn.
Kook de pasta in een ruime pan gezouten water gaar. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een wok- of koekenpan. Voeg de kipstukjes toe en bak in ca. 2 minuten totdat ze mooi bruin zijn. Voeg nog een beetje olijfolie en de venkel, chilivlokken en knoflook toe en bak nog 3-4 minuten mee.
Giet de pasta af en meng door de kip en venkel. Voeg ook de fijngesneden kruidenmix toe. Verdeel over borden en besprenkel met de venkelloof, feta, olijven en versgemalen peper.
Bij dit smaakvolle gerecht drinken wij onze intense Pecorino wijn. De rijke aroma’s van exotisch fruit versterken de kruidige en frisse elementen uit het gerecht.
Wijnadvies van Astrid & Thérèse
"Bij dit smaakvolle gerecht drinken wij onze intense Pecorino wijn. De rijke aroma's van exotisch fruit versterken de kruidige en frisse elementen uit het gerecht."