Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Tomaat en Olde Remeker

Van Jonnie Boer 

4 personen | Voorgerecht

Bereidingstijd ca. 25 minuten

 

170209 kookboek librije
Ingrediënten 4 personen

4             vleestomaten
100g      Olde Remeker kaas, geraspt (of een andere rauwmelkse boerenkaas0
20g        bieslook, in fijne ringen
500g      azijn
330g      water
165g      suiker
1            laurierblad
10          witte peperkorrels
2            steranijsjes
10g        zout
               witte peper uit de molen



Bereidingswijze

Breng azijn, water, zout en suiker aan de kook met laurier, peperkorrel en steranijs en haal daarna van het vuur.
Halveer de tomaten overdwars en leg ze in het vocht tot dit volledig is afgekoeld, zodat de tomaten de marinade goed kunnen opnemen.
Haal de tomaten uit het vocht en laat goed uitlekken op een doek.
Zet de oven op medium grillstand.
Bestrooi de snijkant van de tomaten met peper.
Schep op elke tomaat een flink eetlepel kaas.
Gratineer de tomaten in de oven.
Bestrooi met bieslook.

Serveer in een grote schaal of kom.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Dit voorgerecht van Jonnie is gemakkelijk te maken en een echt feestje bij ons op tafel. In plaats van olde remeker kun je ook prima een andere boerenkaas gebruiken. De combinatie van de EXcellent Blanc zorgt voor een optimale smaakbeleving in combinatie met de tomaat en kaas. De EXcellent Blanc, gemaakt van de Vermentino druif, heeft frisse tonen, rijp fruit en door de lichte houtrijpig ook wat body. Ideaal om te combineren met dit ovengerechtje. Geniet!’’