Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Zwolsche stoof pie met pompoen en pastinaak

Van Jonnie Boer

4 personen

Bereidingstijd ca. 45 min.

Wachttijd ca. 180 min.

HerfstAstrid The re se Annenas AnnePluijms
Ingredienten 4 personen
  • 1 kg rib/runderlappen 
  • 25 g boter 
  • 2 uien 
  • 2 el Euroma Zwolsche stoof kruiden 
  • van Jonnie Boer (Jumbo & AH) 
  • 400 g pasti naak 
  • 200 g spekreepjes 
  • 1 ei 
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 ml medium sherry
  • 800 g pompoen
  • 1 rol (verse) roomboter bladerdeeg of 6-7 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • peper en zout
  • 6 el olie
  • 20 g bladselderij
Bereidingswijze

Stap 1. Snijd het vlees en verhit 25 g boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het gedurende 10 minuten rondom bruin.

Stap 2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en schil en snijd de pastinaak in blokjes.

Stap 3. Haal het vlees uit de pan en bak de ui, pastinaak, Zwolsche Stoof kruiden en spek gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon en sherry toe. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Laat het 3 uur op laag vuur garen zonder deksel. Zorg ervoor dat de saus goed is ingedikt, anders wordt de pie te nat. Roer regelmatig.

Stap 4. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de zaden van de pompoen, snijd het vruchtvlees met schil en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en bestrooi met zout. Rooster het ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5. Haal de pan van het vuur wanneer het vlees gaar is en draai de oven terug naar 180 ºC. Verdeel het vlees over de bodem van de pievorm en leg de pompoenplakken erbovenop.

Stap 6. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik. Plaats het deeg op de vulling en druk de randen

aan. Verwijder het overtollige deeg. Splits het ei, klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van de pie ermee. Maak met een mes een aantal inkepingen.

Stap 7. Bak de pie ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Haal het uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.

Stap 8. Snijd ondertussen de selderij en pureer deze samen met de rest van de azijn en olie in een hoge beker met een staafmixer. Breng op smaak.

Stap 9. Serveer de selderijolie bij de pie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Bij deze Stoof drinken we een mooie rode La Finesse de Astrid Syrah. Een wijn met diepgang en charme.’’

 
Zwolsche Stoof

De perfecte manier om vlees heerlijk mals te maken

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Blijf ontdekken met de smaakvolle, pure melanges. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

Deze krachtige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kruidnagel en anijszaad. Met de Zwolsche Stoof maak je een heerlijke hachee of ander stoofgerecht. Het resultaat is overheerlijk. Kijk voor meer recepten met Zwolsche Stoof op www.euroma.nl