Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?


Traditioneel Zwols stoofgerecht

Van Jonnie Boer

4 personen

Bereidingstijd ca. 45 min.

Wachttijd ca. 180 min.

Ingredienten 4 personen
  • 1 kg rib/runderlappen
  • 175 g koude boter
  • 2 uien
  • 400 g pastinaak
  • 2 el Euroma Zwolsche stoof
  • 200 g spekreepjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 285 g bloem + extra om te bestuiven
  • 150 ml medium sherry
  • 130 g roomkaas
  • 4 el (appelcider)azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 800 g pompoen
  • 6 el olie
  • 1 ei
  • 20 g bladselderij
Bereidingswijze
  1.  Snijd het vlees en verhit 25 g boter in een braadpan, bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 10 min. rondom bruin.
  2. Snijd ondertussen de ui en schil en snijd de pastinaak.
  3. Neem het vlees uit de pan en bak de ui, pastinaak, Zwolsche Stoof en spek 5 min. op middelhoog vuur. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon en sherry toe. Breng op hoog vuur aan de kook.
  4. Laat 3 uur op laag vuur garen zonder deksel. Zorg ervoor dat de saus goed is ingedikt, anders wordt de pie te nat. Roer regelmatig.
  5. Snijd ondertussen de rest van de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met bloem, roomkaas, 1½ el azijn, bakpoeder, 1 el water en zout tot een samenhangend deeg.
  6. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  8. Verwijder de zaden van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en bestrooi met zout. Rooster ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  9. Neem de pan van het vuur als het vlees gaar is en draai de oven terug naar 180 ºC.
  10. Verdeel het vlees over de bodem van de pievorm en leg de pompoenplakken erop. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 3 mm dik. Leg het deeg op de vulling en druk de randen aan. Verwijder het overtollige deeg.
  11. Splits het ei, klop de dooier los en bestrijk de bovenkant ermee. Maak met een mes een aantal inkepingen.
  12. Bak de pie ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
  13. Snijd ondertussen de selderij en doe samen met de rest van de azijn en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.Breng op smaak.
  14. Serveer de selderijolie bij de pie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Het dikke gekonfijte sap van de Syrah gaat geweldig goed met de vele kruiden en kruidnagel van de Zwolsche stoof, een warm geheel met een explosie aan rijke, indrukwekkende smaken.’’

 
Zwolsche Stoof

De perfecte manier om vlees heerlijk mals te maken

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Blijf ontdekken met de smaakvolle, pure melanges. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

Deze krachtige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kruidnagel en anijszaad. Met de Zwolsche Stoof maak je een heerlijke hachee of ander stoofgerecht. Het resultaat is overheerlijk. Kijk voor meer recepten met Zwolsche Stoof op www.euroma.nl

  1. Goedendag wijnliefhebber
    La Finesse de Astrid Syrah
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivensoort
      Syrah
    • Herkomst
      Frankrijk, Pays d'Oc
    € 9,95
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Naar boven