- 200 g zoete aardappel
- 200 g quinoa
- 2 tl Euroma gember / 2 cm verse gember
- 1 ui
- ½ groene chili
- 2 el Euroma Garam Masala
- 2 el olijfolie
- verse koriander
- 1 ei
- 2 el bloem
Zoete aardappel 'aloo tikki' met quinoa
4 personen
Bereidingstijd ca. 25 min.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse
“De rijkdom en het romige van onze Villa Blanche Chardonnay lijkt wel gemáákt voor dit Aloo tikki gerecht, het hartige zoete van de aardappel en het pittige van chili en gember!’’
Garam Masala
Veelzijdige, volle melange uit de Indiase keuken
Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.
In India hebben families een lange traditie in het maken van Garam Masala. Het recept wordt vaak van moeder op dochter doorgegeven. Deze veelzijdige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kardemom en komijnzaad. Het is geschikt voor het bereiden van Indiase curry’s zoals Tandoori, maar ook heerlijk op vis of gevogelte.