Zoete aardappel 'aloo tikki' met quinoa

4 personen

Bereidingstijd ca. 25 min.

AT zoete aardappel
Ingredienten 4 personen
  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g quinoa
  • 2 tl Euroma gember / 2 cm verse gember
  • 1 ui
  • ½ groene chili
  • 2 el Euroma Garam Masala
  • 2 el olijfolie
  • verse koriander
  • 1 ei
  • 2 el bloem
Bereidingswijze
  1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in ca. 20 min. gaar. 
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd of hak de gember (geschild), ui en groene peper fijn en fruit zachtjes met de Garam Masala ca. 3 min. in 1 el. olie.
  4. Hak ca. 6 takjes koriander fijn.
  5. Stamp de gekookte aardappelen tot een puree. 
  6. Voeg vervolgens de gekookte quinoa, het gefruite mengsel, ei en 1 el bloem toe. 
  7. Breng op smaak met zout en kneed tot een goed gemengd geheel. Draai er vervolgens balletjes van, mocht het deeg niet droog genoeg zijn voeg dan wat bloem toe.
  8. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de ‘aloo tikki’ goudbruin.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

De rijkdom en het romige van onze Villa Blanche Chardonnay lijkt wel gemáákt voor dit Aloo tikki gerecht, het hartige zoete van de aardappel en het pittige van chili en gember!’’

Garam Masala

Veelzijdige, volle melange uit de Indiase keuken

Jonnie Boer combineert de specerijenkennis van Euroma met geweldige smaakcomposities. Er is altijd iets te ontdekken met de smaakvolle, pure melanges die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. 100% kruiden en specerijen, natuurlijk zonder zout.

In India hebben families een lange traditie in het maken van Garam Masala. Het recept wordt vaak van moeder op dochter doorgegeven. Deze veelzijdige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kardemom en komijnzaad. Het is geschikt voor het bereiden van Indiase curry’s zoals Tandoori, maar ook heerlijk op vis of gevogelte.