Wijnwinkel van Astrid Joosten en Thérèse Boer.
Alle wijnen zijn door ons persoonlijk geproefd en voor jou geïmporteerd.

Astrid & Thérèse Huiswijn Wit

Astrid & Thérèse Huiswijn Wit
€ 6,99
Niet op voorraad
Specificaties
Chardonnay, Vermentino
Frankrijk
Vin de Pays
2017
Schroefdop
Sluiten Stel een vraag
Beoordelingen

Schrijf je eigen review

Hoe waardeer je dit product? *

Astrid & Thérèse over Astrid & Thérèse Huiswijn Wit

Toen wij hem voor het eerst proefden dachten wij; Dit is een heerlijke wijn voor iedere dag die alles in zich heeft. Fruitige droge witte wijn voor elke dag, borrel en visgerechten zoals zalm.

Omschrijving van Astrid & Thérèse Huiswijn Wit

Gepassioneerde wijnmaakster verdient ons private label

Elk jaar proeven we kritisch de nieuwe oogst van onze huiswijnen en bepalen we samen met wijnmaakster Aurélie Trebuchon de juiste smaak van de optimale blend. Want, zoals je van ons gewend bent, bieden we alleen wijn aan waar we helemaal achter staan! Vanwege ons 5 jarig bestaan heeft Aurélie ons haar allerbeste kwaliteit druiven gegund, met zorg geselecteerd, afkomstig van de beste wijngaarden. Het resultaat is geweldig! En dat verdiende een nieuw etiket!

Uit de Zuid-Franse streek de Languedoc

Onze huiswijnen komen uit de Zuid-Franse streek de Languedoc. Een regio met klassieke druiven en steeds meer moderne wijnmakers, zoals onze Aurélie Trebuchon. Zij maakt heerlijke, zuivere, toegankelijke wijnen. Wij waarderen haar visie op wijn maken zo zeer dat we besloten met Aurélie in zee te gaan voor onze huiswijnen onder het private label 'Astrid & Thérèse'. Het zijn heerlijke wijnen geworden voor elke dag, elk tijdstip , elke gelegenheid. Aurélie heeft sinds 2003 het Qualenvi certificaat, een kwaliteits certificaat voor onafhankelijke wijnmakers die rekening houden met het milieu. Dat vinden wij ook belangrijk.

 Deze wijn werd recent bekroond met een Gouden en zilveren medaille op het internationaal wijnconcours in Parijs.

Wijnschrijvers over deze wijn

Deze Pays d’Oc biedt een vooral notige smaak met een ondertoon van sappig wit fruit en een vriendelijke frisheid. Het is een persoonlijk favoriet van Thérèse die ‘m bij allerlei zaken aanbeveelt, waaronder ‘een mooi stukje zalm’. - Hubrecht Duijker, vinpressionist

“Een vriendelijk mengsel, vermentino van de mediterrane kusten, chardonnay oorspronkelijk uit het koelere noorden. De wijn is fris en geurig, beetje kiwi en citroen, wat buxus bijna, een glimlach in het glas. Precies goed zo eind maart. Une romance d’aujourd’hui!” - Onno Kleyn, wijnschrijver

Details

Druivenras:
Chardonnay, Vermentino
Land:
Frankrijk
Regio:
Vin de Pays
Jaar:
2017
Afsluiting:
Schroefdop
Bewaaradvies:
1 tot 2 jaar te bewaren
Alcoholpercentage:
13%

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.