Bekijk de wijnen

Wijn uit Australië

Heerlijk: een frisse Chardonnay uit Australië!

Australië is van alle Nieuwe wijnlanden de meest veelzijdige. Het wijnland heeft niet met de tradities en regels van de oude wereld te maken en is hierdoor vernieuwend . De wijnen zijn betrouwbaar en vaak boordevol fruit.

De wijnbouw in Australië

De historie gaat terug tot 1788, toen Arthur Philip de eerste wijnstok zou hebben aangeplant. Vele anderen volgden zijn voorbeeld, de Schot James Busby verzamelde zelfs meer dan 500 druivenrassen. Zo’n 350 rassen overleefde de overtocht en stekken van deze planten werden door heel het land geplaatst, hiermee was de basis van de Australische wijnbouw een feit.

Australië, één van de grootste wijnlanden

In de jaren zeventig van de vorige eeuw is de Australische wijnindustrie een grote ontwikkeling ondergaan. Steeds meer roestvrijstalen tanken werden toegepast waardoor de wijn fruitiger werd en de vergisting proces kon hierdoor gestuurd worden. Sinds 25 jaar heeft de Australische wijn de wereldmarkt veroverd. Het land behoort inmiddels tot de grootste wijnlanden ter wereld.

Met name in de zuidelijke delen van de continent zijn de wijngaarden gevestigd, aangezien het in de rest van het land over het algemeen te warm en droog is om druiven te verbouwen. De belangrijkste wijngebieden zijn South Australia, New South Wales, Western Australia, Victoria en Tasmanië.

Het land van de Shiraz

In Austalië wordt de Shiraz verreweg het meeste aangeplant. Een aantal van de beste en meest gevraagde wijnen worden hiervan gemaakt. Het warmere klimaat zorgt voor zeer rijpe en buitengewoon krachtige wijnen, de wijn is rijper en intenser dan de wijn die van deze druif in Frankrijk gemaakt worden. De cabernet sauvignon wordt ook veel verbouwd in Australië en ook de pinot noir maakt zijn opmars.

Een frisse Chardonnay uit Australië

De chardonnay is de meest verbouwde witte druif in Australië. Hier komen intens smakende chardonnays vandaan met veel fruit. Over het algemeen moeten deze wijnen jong gedronken worden. Er wordt ook meer en meer zorg besteed aan chardonnay’s van topklasse, die mooi rijpt en complex is. Ook de sémillon en de riesling zien we veel terug.

De lekkerste wijnen uit Australië

Bent u benieuwd naar de smaak van onze Australische wijnen? We hebben een aantal Australische wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Geen producten gevonden.

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.