Bekijk de wijnen

Wijn uit Chili

Chili is een relatief nieuw wijnland, met ideale omstandigheden om wijn te verbouwen. Een vruchtbare grond en heerlijk warm klimaat naar ook regelmatig neerslag, perfect voor de druiven! Sinds een jaar of dertig is de wijnbouw behoorlijk gemoderniseerd en de kwaliteit van de wijn dus enorm verbeterd. Kenmerken van Chileense wijn: fruitig en sappig.

Chili is een lang smal land met een lengte van meer dan 4000 kilometer, aan de linker kant de Stille oceaan en in het noorden een woestijnachtig gebied en in het zuiden grenst het gebied aan Antartica. De meeste wijngebieden liggen in het midden van het land, aan de voet van het Andes gebergte. Het briesje van de oceaan en de hogere temperaturen en zo nu en dan regen zorgen er voor dat het ideale omstandigheden zijn voor de druivenstokken zijn.

Central Valley, het hart van de Chileense wijnbouw.

De meeste wijnen zijn gemaakt van Europese druiven die door de Spanjaarden in de 16de eeuw zijn aangeplant. De merlot en de cabernet sauvignon zijn druiven die het erg goed in dit Zuid Amerikaanse land doen. Maar ook de veel aangeplante chardonnay en sauvignon blanc houden van dit klimaat. Maar de Chileense specialiteit is de carmenere. Deze druif is afkomstig uit de Bordeaux maar is door de druifluis uitgestorven in Europa. In de jaren negentig is carmenere herontdekt in Chili. De wijn is druif geeft diepe wijnen met smaken van bramen en chocolade.

De regio Central Valley is het hart van de Chileense wijnbouw. Deze regio is op te delen in subregio’s, waarvan de belangrijkste Maipo Valley en Maule Valley. Maipo Valley is het traditionele hart van de wijnteelt en is bekend om zijn soepele en fruitige cabernet sauvignon. In Maule Valley is, naast de cabernet sauvignon en de merlot, de carmenere hier erg belangrijk.

De lekkerste wijnen uit Chili

Bent u benieuwd naar de smaak van onze Chileense wijnen? We hebben een aantal Chileense wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

Geen producten gevonden.

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief.

En ontvang interessante
wijnaanbiedingen.