Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Zeebaars met paddenstoelen

4 personen

Hoofdgerecht

Bereidingstijd ca. 45 min.

LR ZeebaarsAT Annenasphotography AnnePluijms
Ingredienten 4 personen
  • 4 zeebaarsfilets
  • 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper en zout

Kappertjes boter saus met dragon

  • 2 el dragon, fijngesneden
  • 50 gram boter
  • 3 el  kappertjes, uitgelekt
Bereidingswijze

Spoel het eekhoorntjesbrood goed af en laat dan 15 minuten weken in heet water. Laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe wat olie in een ovenschaal en leg de zeebaarsfilets erin. Bestrooi met peper en zout en bak ze in 10-15 minuten gaar.

Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur goudbruin.

Snijd het uitgelekte eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de paddenstoelen. Bak nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding botersaus

Laat in een pan de boter smelten tot het lichtjes goudbruin kleurt. Doe er de dragon kruiden bij en roer even door. Als laatste gaan de kappertjes erbij, laat even een paar seconden doorwarmen.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“Bij deze feestelijke zeebaars drinken wij onze Villa Blanche 4 Amours.’’

  1. 2021 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    100% 100 0
    (2)
    Villa Blanche 4 amours cuvée Astrid & Thérèse
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • Druivenras
      Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Vermentino
    11,95