Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?


Traditioneel Zwols stoofgerecht

Van Jonnie Boer

4 personen

Bereidingstijd ca. 45 min.

Wachttijd ca. 180 min.

Zwolsche pie Jonnie
Ingredienten 4 personen
  • 1 kg rib/runderlappen
  • 175 g koude boter
  • 2 uien
  • 400 g pastinaak
  • 2 el Euroma Zwolsche stoof
  • 200 g spekreepjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 285 g bloem + extra om te bestuiven
  • 150 ml medium sherry
  • 130 g roomkaas
  • 4 el (appelcider)azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 800 g pompoen
  • 6 el olie
  • 1 ei
  • 20 g bladselderij
Bereidingswijze
  1.  Snijd het vlees en verhit 25 g boter in een braadpan, bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 10 min. rondom bruin.
  2. Snijd ondertussen de ui en schil en snijd de pastinaak.
  3. Neem het vlees uit de pan en bak de ui, pastinaak, Zwolsche Stoof en spek 5 min. op middelhoog vuur. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon en sherry toe. Breng op hoog vuur aan de kook.
  4. Laat 3 uur op laag vuur garen zonder deksel. Zorg ervoor dat de saus goed is ingedikt, anders wordt de pie te nat. Roer regelmatig.
  5. Snijd ondertussen de rest van de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met bloem, roomkaas, 1½ el azijn, bakpoeder, 1 el water en zout tot een samenhangend deeg.
  6. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  8. Verwijder de zaden van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en bestrooi met zout. Rooster ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  9. Neem de pan van het vuur als het vlees gaar is en draai de oven terug naar 180 ºC.
  10. Verdeel het vlees over de bodem van de pievorm en leg de pompoenplakken erop. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 3 mm dik. Leg het deeg op de vulling en druk de randen aan. Verwijder het overtollige deeg.
  11. Splits het ei, klop de dooier los en bestrijk de bovenkant ermee. Maak met een mes een aantal inkepingen.
  12. Bak de pie ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
  13. Snijd ondertussen de selderij en doe samen met de rest van de azijn en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.Breng op smaak.
  14. Serveer de selderijolie bij de pie.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

Het dikke gekonfijte sap van de Syrah gaat geweldig goed met de vele kruiden en kruidnagel van de Zwolsche stoof, een warm geheel met een explosie aan rijke, indrukwekkende smaken.’’

Bestel nu met €10,- korting!

 
Gebruik code ATNC22 in je winkelmandje en ontvang €10,- korting bij je bestelling! Geldig voor bestellingen vanaf €50,-. Kies voor La Finesse de Astrid Syrah, of een andere lekkere wijn!

 

ATNC22
  1. 2021 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Waardering:
    83% 100 0
    (8)
    La Finesse de Astrid Syrah
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Syrah
    Normale prijs 11,95 Speciale prijs 9,95
    Je bespaart