Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?


Zwolsche stoof met piccalilly

Van Jonnie Boer 

4 personen | Pinxtos (hapje) of hoofdgerecht

Bereidingstijd ca. 3 uur (inclusief stooftijd)

 

Zwolsche stoof
Ingrediënten 4 personen

1 kg       runderpoulet (bijv. in blokjes gesneden riblap)
500 g     knolselderij
2            winterpenen
3            uien
200 g     rode port
300 g     rode wijn
400 g     kalfsfond
2            takken tijm
2            takken rozemarijn
1 el        Zwolsche Stoofkruiden (Euroma Original Spices by Jonnie)
1            pak flammkuchendeeg
1            potje piccalilly
25 g       balsamico
100 g     roomboter
               zout

Bereidingswijze

Snijd de groenten fijn.
Vlees en groenten op hoog vuur aanzetten in de roomboter.
Afblussen met port, rode wijn en laten inkoken (totdat het gereduceerd is).
Fond toevoegen.

Sudder het vlees gaar in ongeveer 90 minuten en voeg zo nodig een beetje water toe.
Kook tot slot de jus in, zodat die een mooie laag om het vlees vormt.
Voeg de rozemarijn en tijm toe, laat 10 minuten meestoven en haal ze er dan weer uit.

Maak de stoof op smaak met de balsamico, de Zwolsche Stoofkruiden en eventueel wat bruine boter (boter bruin laten kleuren in een pannetje; beurre noisette). Daarna goed op smaak brengen met zout.

Snijd de flammkuchen in kleine puntjes en frituur ze op 180 °C goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en maak op smaak met zout. Kan ook in de oven besprenkeld met olie op 180 °C voor 8- 10 minuten. Laat niet te bruin worden.

Serveer de stoof in een potje, schep er een dun laagje piccalilly over en steek vol met de krokante flammkuchen.

Tip: Serveren als hoofdgerecht? Schep de stoof dan in een grotere bak en smeer er dun een kleine eetlepel piccalily overheen. Je hebt genoeg stoof voor 4 personen.

Wijnadvies van Astrid & Thérèse

“De stoof heeft veel kruidigheid door de Zwolsche specerijen van Jonnie. Dit combineert prachtig met de eigen wijn van Astrid: La Finesse de Astrid Syrah. Krachtig en soepel, barstensvol fruit en een vleugje kruidigheid!"

Variatietip voor een vega stoof: Maak de stoof eens met jackfruit i.p.v. runderpoulet. Gebruik 800 gram jackfruit voor dit recept en stoof het iets minder lang, ongeveer een uurtje. 

 

Naar boven